Реабілітаційний центр для поранених військових від Recovery розпочав роботу у Львові. 

Це вже сьомий заклад проєкту. Львівський центр облаштували з урахуванням вимог інклюзивності приміщень.

На першому поверсі центру створили лікувально-реабілітаційну базу. Зокрема, великий зал фізичної реабілітації та кабінет апаратної фізіотерапії оснащений відповідно до міжнародних стандартів. Сучасне обладнання з віртуальною реальністю забезпечує зворотний зв’язок із пацієнтом, кажуть у центрі. Крім того, облаштували кабінети ерготерапії, індивідуальної фізичної терапії, асистивних технологій тощо.

Палатне відділення центру розширили з 20 до 44 ліжко-місць. Усі кімнати забезпечили багатофункціональними ліжками з електроприводом і відповідними меблями для зручного перебування пацієнтів.

Понад 1000 захисників і захисниць упродовж року зможуть отримати тут допомогу з відновлення.

За  пів року від старту роботи проєкту в центрах Recovery пройшли відновлення майже 2500 військових. Планують, що у партнерських центрах реабілітаційну допомогу зможуть отримати майже 20 000 захисників та захисниць України щороку.  

   

На сьогодні інноваційні центри національної мережі працюють у Львові, Вінниці, Києві, Одесі (два центри) та на Дніпровщині (два центри). Відкриття нових центрів в Рівненській, Хмельницькій Дніпропетровській області планують до кінця 2023 року. У 2024 продовжиться розширення національної мережі. 

Мережу Recovery заснували Віктор і Олена Пінчуки. На будівництво центрів вони спрямували 11,5 мільйона доларів, які виручили з продажу скульптури Джеффа Кунса «Мавпа з повітряних куль (пурпурна)» на аукціоні Chriestie’s у Лондоні (28 червня 2022 року).

Два центри Recovery вже працюють у Дніпрі й Одесі (перший відкрили в Дніпрі в середині березня). За оцінками команди центру, протягом року в лікарнях мережі зможуть отримати реабілітаційну допомогу більше 11 тисяч військових.