Програма ментального здоров’я «Ти як?» представила проєкт до Дня захисників і захисниць України.

У короткому відеоролику українські діти звертаються до захисників та нагадують, як вони ними пишаються, вірять в них і чекають вдома. 

«Мета проєкту – підтримати захисників і захисниць України та вкотре їм нагадати, що у них є тил, і цей тил – десятки мільйонів людей. І серед них багато маленьких українців, що стали учасниками або свідками травматичних подій війни, втратили батьків, втратили дім, але не втратили віру та любов», – каже команда проєкту. 

До проєкту залучили дітей з різних міст України, а також тих, хто пройшли психологічну реабілітацію. Вони пережили травматичні події війни – стали свідками вбивств, пережили бомбардування, обстріли, перебували в окупації, зазнали насильства, переживають втрату батьків.

Діти у ролику відповідають на питання: «Що для тебе Україна?»; «Герой – це хто?»; «Що для тебе ЗСУ?»; «Про що ти мрієш?»; «Що будеш робити в День Перемоги?»; «Що ти хочеш сказати військовим?».

Всеукраїнська програма ментального здоров’я «Ти як?» впроваджена за Олени Зеленської, представила цей проєкт у партнерстві з громадською організацією Gen.Ukrainian, комунікаційною агенцією Public Kitchen, фотографами Костянтином та Владою Ліберовими та Координаційним центром з психічного здоров'я при Кабміні. 

   

У березні для українців запустили Всеукраїнську програму піклування про ментальне здоровʼя «Ти як?». Для цього створили спеціальну сторінку, де зібрали контакти, посилання, поради, продукти, а також різні техніки, які мають допомогти піклуватися про власне ментальне здоровʼя.