Компанія Baykar інвестує в Україну 100 мільйонів доларів для реалізації трьох проєктів, заявив генеральний директор Baykar Халюк Байрактар на форумі оборонних індустрій в Києві, передає «Укрінформ».

«У нас в Україні три основні інвестиції – завод, сервісний центр, а також головний офіс тут. Це інвестиція, яка становить близько $100 мільйонів, і процес уже пішов», – сказали у Baykar.

Будівництво вже розпочали, на його завершення знадобиться близько півтора року, планують, що тут будуть працювати щонайменше 300 людей.

Виробництво буде самодостатнім, екологічним і взаємовигідним, оскільки Україна має технології з виробництва двигунів, а турецька сторона – безпілотники, на які встановлюють ці двигуни, стверджує компанія.

29 вересня пройшов перший Міжнародний форум оборонних індустрій (DFNC1), який об’єднав 252 компанії з понад 30 країн, які виробляють озброєння та військову техніку.

Форум спільно організували три українських міністерства: Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості, Міноборони та Міністерство закордонних справ. В Україні подія такого масштабу відбулася вперше.

   

У 2022 році стало відомо, що турецька компанія Baykar побудує в Україні завод із виробництва «байрактарів».У частині моделей, які вироблятимуться на заводі, будуть запчастини українських виробників.