Турецька компанія Baykar побудує в Україні завод із виробництва «байрактарів», повідомив посол України в Туреччині Василь Боднар в інтерв’ю «РБК-Україна». 

«Буквально тиждень тому уряд затвердив двосторонню угоду й надіслав її до парламенту на ратифікацію – угоду про будівництво самого заводу. Власник компанії Baykar створив свою українську компанію в Україні, ця компанія вже придбала земельну ділянку, вони розробили проєкт самого заводу й мають намір реалізувати його до кінця, оскільки це було майже особисте зобов’язання власників компанії зробити це виробництво в Україні», – розповів Боднар.

У частині моделей, які вироблятимуться на заводі, будуть запчастини українських виробників. «Це можуть бути двигуни, інші запасні частини, колеса, багато чого різного, що є високотехнологічне в нас, і може бути використане для цих літальних апаратів», – додав посол.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Компанія Baykar подарувала Україні три безпілотники «байрактар», на які українці зібрали близько 600 мільйонів гривень. Потім на безпілотники почали збирати поляки. І коли зібрали, компанія знову безоплатно передала Україні «байрактар».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі