В укриттях, що розташовані в дитячих садочках, під час навчання зможуть перебувати тільки учасники освітнього процесу, постановив Кабінет Міністрів України.

Це значить, що сторонніх людей під час повітряних тривог не впускатимуть у такі укриття, а перенаправлятимуть до найближчих сховищ. В укритті дитячого садочку зможуть перебувати лише вихованці, педагоги і їхні помічники, батьки й медичні працівники.

«Це необхідно для того, щоби діти мали гарантований доступ до безпечного освітнього простору», – каже заступниця міністра освіти Євгенія Смірнова.

Перед початком навчального року в КМВА казали, що під час освітнього процесу людям, які хочуть скористатися укриттями в школах і садочках, пропонуватимуть знайти інше сховище. Тепер ці зміни внесли до закону.

   

У більш ніж 100 закладах освіти Києва облаштували укриття. Обіцяють облаштувати ще в трьох сотнях.

Лише 15% укриттів у Києві придатні для використання без суттєвих зауважень, каже міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін. Водночас у КМДА заявляють, що «деякі урядовці маніпулюють фактами» про те, що нібито лише 15% укриттів є придатними для експлуатації. За даними міської влади, 65% укриттів Києва є придатними, ще 21% може бути таким, однак за умови додаткового облаштування.