Акторка фільму «Бачення метелика» Ріта Бурковська здобула премію Septimius Awards, пише Tabor Production.

Вона отримала перемогу в номінації «найкраща європейська акторка» на Septimius Awards 2023 за головну роль.

Фільм «Бачення метелика» розповідає про аеророзвідницю з позивним «Метелик», яка повертається з полону. 

Це дебютна повнометражна робота режисера Максима Наконечного. Сценарій фільму він написав спільно з письменницею й режисеркою Іриною Цілик («Земля блакитна, ніби апельсин», «Я і Фелікс»).

   

Septimius Awards – це церемонія вручення нагород з акцентом на відкриття й підтримку нових незалежних талантів, сприяння візіонерських фільмів й обʼєднання всіх аспектів кіно й розповідання історій, включно з художніми й документальними фільмами, анімацією, телесеріалами та сценаріями. 

У серпні головну акторку фільму «Бачення метелика» Ріту Бурковську номінували на премію Septimius Awards як «найкращу європейську акторку».

Прем’єра фільму «Бачення метелика» відбулася в червні 2022-го на Каннському кінофестивалі, де творча група влаштувала перформанс із сиренами повітряної тривоги, щоб привернути увагу до війни Росії проти України.

Редакція The Village Україна спілкувалася з режисером Максимом Наконечним про «Бачення метелика» як водночас довоєнний і поствоєнний фільм, кастинг людей із воєнним досвідом і новий проєкт у жанрі комедії.