Міська влада проти забудови ділянки на Микільській Слобідці, яку виставили на продаж, пишуть КМДА. 

Київрада проголосувала за створення парку «Микільська Слобідка», і для цього вирішили викупити три ділянки площею понад шість гектарів.

Проте власник «Ощадбанк» не погодився з цим. 

Також розглядають рішення про те, щоб надати ділянкам на Микільській Слобідці статусу скверу.

   

24 вересня «Ощадбанк» знову виставив земельні ділянки на Микільській Слобідці на продаж під забудову. Ідеться про три ділянки, що входять в межі охоронної зони «Історичний ландшафт київських гір», і долини річки Дніпра й де заборонене нове будівництво.

Мешканці Микільської Слобідки борються проти забудови берегової зони майже 20 років. Більшість берега вдалося захистити від забудови. Крім того, мешканці самостійно зібрали кошти й замовили архітекторам проєкт парку, який хочуть створити вздовж Микільської Слобідки.

Водночас деякі ділянки, де хочуть облаштувати парк, досі перебувають у приватній власності, на них претендують девелопери, «Велике будівництво» й комунальне підприємство «Плесо».

Редакція The Village Україна розповідала, що відбувається на Микільській Слобідці, який парк там хоче створити місцева громада й чому ця ініціатива важлива для всього Києва.