Шеф-кухар Євген Клопотенко анонсував другий гастрономічний попап «Кий, Шеф, Хорив» на Житньому ринку, під час якого збиратимуть кошти на реставрацію даху будівлі.

Подія пройде 7–8 жовтня. Як і під час першого попапу, на заході працюватимуть маркет із продукцією українських фермерів і крафтових виробників, фудкорти та освітня зона. Крім того, будуть кулінарні батли, музичні виступи та активності для психологічної підтримки.

На фестивалі збиратимуть донейти, які спрямують на потреби бригади спецпризначення «Азов» і на відновлення даху Житнього ринку.

 

Фото: Євген Клопотенко

 

На реставрацію даху потрібно зібрати два мільйони гривень, пише Клопотенко. Частину суми, 350 тисяч гривень, вдалося залучити під час липневого попапу.

Квитки можна придбати онлайн: є опції на один та два дні, а також квитки, що дають можливість проходити без черги. Стандартний квиток на один день коштує 200 гривень.

 

   

Захід можна відвідувати з тваринами.

   

Наприкінці травня команда шеф-кухаря Євгена Клопотенка провела толоку на Житньому ринку. Прибирання приміщень і суміжної території присвятили Дню Києва, а цей захід Клопотенко назвав «початком перетворення простору на гастрономічний і культурний хаб» за прикладом ринку Сан-Мігель у Мадриді. У липні провели перший попап «Кий, Шеф, Хорив», який назвали «двіжем, що стане початком відродження Житнього ринку».

   

Редакція The Village Україна розпитала, що саме команда Клопотенка планує робити на Житньому ринку і як це узгоджується з планами ресторанної компанії Tarantino Family, яка торік орендувала простір на другому поверсі ринку.