У контролерів «Київпастрансу» є щоденний план штрафування безбілетників, хоч офіційно в комунальному підприємстві це й не визнають, повідомляє спільнота «Пасажири Києва».

 

 

Контролер має оштрафувати не менш як двох безбілетників за зміну, щоби отримати щомісячну премію, кажуть «Пасажири Києва». Як доказ наводять два документи, підписані директором з транспорту «Київпастрансу» Сергієм Литвиновим.

Оскільки план не завжди вдається виконати, то контролери іноді «штрафують» самі себе. Тобто викуповують квитанції за власний кошт, щоб отримати премію, розповіли контролери «Пасажирам Києва».

   

КП «Київпастранс» за 2022 рік перевіз на 40% менше пасажирів, ніж за попередній. Серед причин – повномасштабне вторгнення РФ в Україну, а також рішення про зупинку руху громадського транспорту під час повітряних тривог.

Ми пояснювали, чому це погана ідея. Ми також говорили про це з першим заступником голови КМДА Миколою Поворозником і запитували, чому вирішили ухвалити таке рішення. Редакція The Village Україна також поговорила з киянами про те, як на практиці працює рішення про зупинку наземного громадського транспорту під час тривог.

фото: «Пасажири Києва»