Міноборони планують ввести єдиний реєстр призовників і цифровізувати діяльність військово-лікарських комісій, повідомив міністр оборони Рустем Умєров, передає «Інтерфакс-Україна».

Умєров планує провести аудит усіх напрямів Міністерства оборони.

За словами міністра, уся інформація про військового має бути цифровою: електронний військовий квиток, цифровізація ВЛК й шпиталів, електронний журнал і звіт для військових.

   

Військово-лікарську комісію планували реформувати до кінця 2023 року. Мінцифри мало закінчити розроблення проєкту з цифровізації ВЛК й презентувати його.

Цифровізацію військово-лікарської комісії Мінцифри анонсувало в січні 2023-го. Під час реформи ВЛК планують не тільки автоматизувати процеси й запровадити електронний документообіг між військовими закладами, а й надати можливість реабілітації поряд із місцем проживання, попрацювати над якістю сервісу й безбар’єрністю лікарень і провести професійну перепідготовку лікарів, відзначали в міністерстві.

У березні 2023-го запустили «правовий навігатор» для поранених військових. За допомогою платформи військові, які отримали поранення, зможуть дізнатися про «те, що чекає на них на кожному етапі системи»: процедури, документи, права й можливості.

Робота над тим, щоб цифровізувати військовий облік реєстру військовозобов’язаних на боці Міноборони, ішла ще до повномасштабного вторгнення, пояснив в інтерв’ю The Village Україна керівник із розвитку електронних послуг у Мінцифри Мстислав Банік.