Барселона стала найкращим містом світу для поєднання роботи й відпочинку, повідомляє CNBC, посилаючись на рейтинг International Workplace Group.

Як укладали рейтинг

Консалтингова компанія International Workplace Group (IWG) порівняла 26 міст, оцінивши їх за шкалою від 1 до 10. Включали такі критерії як клімат, культура, вартість проживання, транспорту, продуктів харчування й напоїв, швидкість широкосмугового інтернету, доступність гнучких робочих місць, рівень щастя.

Найважливішим критерієм опитані назвали швидкість широкосмугового зв’язку (найвищий бал за цим критерієм отримали Сінгапур, а також Нью-Йорк і Гонконг).

Компанія також провела додаткове опитування більше 1000 працівників й виявила, що майже троє із п’яти працівників (57%) минулого року подовжували відпустку, працюючи з-за кордону.

Десять міст, найкращих для воркейшн

 Барселона (Іспанія)

 Торонто (Канада)

 Пекін (Китай)

 Мілан (Італія)

 Нью-Йорк (США)

 Ріо-де-Жанейро (Бразилія)

 Амстердам (Нідерланди)

 Париж (Франція)

 Джакарта (Індонезія)

 Лісабон (Португалія)

У чому привабливість Барселони

У компанії кажуть, що місто приваблює поєднанням сонця, моря, піску й «космополітичної атмосфери». Барселона має відносно низьку вартість життя, порівняно з іншими європейськими містами.

Наприклад, середня орендна плата на місяць у Барселоні коштує 1158 доларів, у Торонто – 1769 доларів. Для порівняння, в Нью-Йорку вона становить 3632 долари на місяць у середньому.

Чашка кави у Барселоні коштує у середньому 2,68 долара. У Лос-Анджелесі вона коштуватиме 4,92 долара, а у Пекіні – 4, 57 долара.

   

За версією туристичного сервісу Momondo, у січні 2022 року найкращою країною для роботи і подорожей стала Португалія. У звіті відзначили низьку вартість життя у країні та низький рівень злочинності, а також високий рівень володіння англійською мовою серед місцевих жителів та гарну погоду.