Туристичний сервіс momondo склав рейтинг найкращих країн для роботи і подорожей, тобто для воркейшн.

У рейтинг увійшли 111 країн. Їх аналізували у категоріях «Подорожі», «Ціни», «Здоров’я і безпека», «Віддалена робота», «Розваги» та «Погода». Кожна категорія має кілька факторів, наприклад, «віддалена робота» включає у себе такі фактори як швидкість скачування і завантажування у Інтернеті та кількість місць у коворкінгах.

Найкращою країною для роботи і подорожей стала Португалія. У звіті відзначили низьку вартість життя у країні та низький рівень злочинності, а також високий рівень володіння англійською мовою серед місцевих жителів та гарну погоду.

На другому місці опинилася Іспанія, де висока швидкість Інтернету, велика кількість коворкінгів та кращі можливості отримати візу для фрилансерів.

У трійці лідерів також Румунія. Ця країна комфортна завдяки невеликим цінам на їжу та довгострокову оренду житла.

Ось найкращі країни для «робочих відпусток»:

  1. Португалія
  2. Іспанія
  3. Румунія
  4. Маврикій
  5. Японія
  6. Мальта
  7. Коста-Ріка
  8. Панама
  9. Чехія
  10. Німеччина

Україна посіла у рейтингу 55 місце, обігнавши такі країни як Чорногорія, Нова Зеландія та США.

Cкріншот: momondo

Найвищу оцінку Україна отримала за критерієм «подорожі», куди входять невеликі ціни за короткострокову оренду квартир та вартість проїзду, а найнижчу за нестабільні погодні умови.

Скріншот: momondo

Португалія також стала найкращою країною для подорожей у 2021 році за версією читачів американського журналу Condé Nast Traveler.

Ми розповідали історії людей, які їздять у воркейшн.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі