Половина із понад 7500 співробітників Twitter можуть втратити роботу, пише The Guardian. Ілон Маск ініціював масштабне скорочення персоналу, водночас пообіцявши, що звільнені отримують тримісячну вихідну допомогу.

«На жаль, компанія не має вибору, коли втрачає понад $4 мільйони на день», — прокоментував звільнення Маск.

Скорочення торкнулися близько 15% персоналу, який займається модерацією контенту, повідомив очільник відділу безпеки та корпоративної етики Twitter Йоель Рот. Водночас по всій компанії звільнили близько 50% співробітників: від маркетологів до інженерів.

Звільнення не вплинули на процес модерації, відзначив Рот. За його словами, щоденний обсяг опрацюваного модераторами контенту не змінився.

У Каліфорнії звільнені співробітники Twitter подали колективний позов до суду на тій підставі, що масові звільнення відбулися без попередження за 60 днів, як того вимагає законодавство штату, пише ВВС.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Ілон Маск став власником Twitter 27 жовтня, придбавши компанію за 44 мільярди доларів. Майже одразу він звільнив генерального директора компанії Парага Агравала, фінансового директора Неда Сігала й керівника відділу правової політики, довіри та безпеки Віджая Гадде.

Невдовзі бізнесмен заявив, що хоче ввести плату за галочку верифікації у Twitter. Ми розповідали, чому це може стати проблемою.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі