Федеральний уряд Німеччини підтримав законопроєкт про легалізацію канабісу попри опозицію представників поліції та медичної сфери, пише Tagesschau.

Законопроєкт передбачає, що канабіс буде виключений з переліку заборонених у законі про наркотики, і повнолітнім громадянам дозволять зберігання до 25 грамів.

Передбачений дозвіл індивідуального вирощування до трьох рослин канабісу, а також можливість створення «асоціацій», у яких канабіс буде вирощуватись і поширюватись – як протидія «чорному ринку».

Також планують створити ліцензовані крамниці із продажу канабісу як експеримент уже після набуття документом чинності.

   

У липні Верховна Рада підтримала законопроєкт про легалізацію медичного канабісу в першому читанні.

Для лікування посттравматичних стресових розладів після війни шість мільйонів людей в Україні потребуватимуть препаратів на основі медичного канабісу, вважають у МОЗ.

Загалом медичний канабіс здатен полегшити перебіг до 50 патологічних станів. Зокрема, його використовують для лікування тривожних розладів, окремих типів епілепсії, глаукоми, псоріазу, паркінсонізму, розсіяного склерозу, а також для полегшення страждань онкологічних хворих і пацієнтів із ВІЛ.

Використання конопель у медичних цілях дозволено у 56 країнах світу, серед яких країни ЄС, як-от: Німеччина, Іспанія, Нідерланди, Італія, Чехія, Франція, Португалія, Польща, Греція, Австрія, Данія, Бельгія, Норвегія – а також Ізраїль, Велика Британія, США й Канада.