Петиція про призначення активіста Дмитра Перова очільником департаменту охорони культурної спадщини КМДА набрала необхідні шість тисяч голосів. Тепер її має розглянути міський голова Віталій Кличко.

За словами Перова, новим очільник департаменту має стати «людина, яка на практиці знає, як захищати культурний спадок Києва». Перов уже заявляв, що якщо він стане керівником ДОКС, то на кожній памʼятці встановлять таблички про їхню історію, створять міську програму зі збереження мозаїк, а всі будинки в Києві, старші за 100 років, стануть памʼятками.

   

Дмитро Перов – київський активіст, співзасновник памʼяткоохоронного хабу «Цегла». Перов долучився до захисту «Садиби Дмитрієва», садиби Барбана, пивоварні Шульца, «Квітів України» й інших памʼяток Києва.

Колишнього очільника департаменту охорони культурної спадщини (ДОКС) Олександра Никоряка звільнили з посади 8 червня. Раніше Никоряка помітили в одному з київських закладів, що працюють у нічний час для забудовників, чиновників і правоохоронців, ідеться в розслідуванні «Української правди». Наразі ДОКС очолює Ірина Черненко.