У Києві облаштували реабілітаційний майданчик для людей з травмами ніг й ампутаціями. Це пілотний проєкт, пише «Київзеленбуд».

Він знаходиться у сквері біля будівлі Київської міської клінічної лікарні №4. У цій лікарні лікуються й проходять реабілітацію багато військових, а також людей, які постраждали внаслідок воєнних дій.

У сквері створили тренувальний майданчик із різних типів покриття, які найчастіше використовуються в населених пунктах.

На ньому поєднали різні за текстурою, розмірами й укладкою види покриттів. Додали ділянки з паркувальною решіткою, флатом, шаблонами уваги й руху та невеликий дерев’яний місток, а також встановили лави й урни.

«Це новий досвід не лише для Києва, а й для України. Подібні об’єкти є в інших європейських країнах. Проте вони орієнтовані на цивільних», – ідеться в повідомленні.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів

За різними оцінками, під час повномасштабної війни кількість ампутацій в Україні зросла в середньому втричі, як порівняти з минулими роками.

Часто пацієнт змушений шукати допомогу в різних місцях і в різних фахівців: «Ногу ампутували в Дніпрі, інфекцію доліковували в Києві, а до Львова відправили на реабілітацію», – коментують у Першому медоб’єднанні Львова. Редакція The Village Україна запитала у фахівців про реабілітацію українських захисників, виготовлення протезів і співпрацю з іноземними спеціалістами.


Також як адаптуватися до життя з протезом-роборукою, розповів The Village Україна лікар із позивним «Корінф», який після протезування повернувся на медичну службу.


Центр протезування Superhumans почав роботу на Львівщині в середині квітня. Також у квітні у Львові відкрили центр реабілітації «Незламні».


Нове відділення фізичної реабілітації в лікувально-діагностичному центрі, що біля Севастопольської площі, мережа «Добробут» запустила на початку липня.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі