Поштова марка «Русскій воєнний корабль», яку презентувала «Укрпошта» 12 квітня 2022 року, отримала найвищу нагороду міжнародної філателістичної мистецької премії «Азіаго» (Італія) , пишуть у пресслужбі Укрпошти.

Нагороду організатори називають «філателістичним Оскаром».

За «найкращу марку» змагалися 35 країн-учасниць. Урочиста церемонія та вручення нагород пройшла 23 липня на муніципальній площі Азіаго у провінції Віченца.

«Замість традиційного звернення до зброї, сцен боротьби, використання символіки та образів, пов’язаних з війною, на поштовій марці «Русскій воєнний корабль» зображено зрозумілий кожному жест, яким український військовий апелює до ворога на пропозицію здатися», — коментує «Укрпошта» .

Нагороду для «Укрпошти» отримав Генеральний консул Україні в Мілані Андрій Картиш.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Перша марка «Русскій воєнний корабль» вийшла накладом 1 млн екземплярів. Половину накладу продали за три дні. Щоб купити марку, людям доводилося відстояти великі черги.


З 9 травня «Укрпошта» почала готуватися до продажів марки «Русскій воєнний корабль… ВСЬО!», яка мала майже такий самий вигляд, але на ній уже не буде російського корабля, бо той пішов на дно.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі