Гроші, які київський міський голова Віталій Кличко пообіцяв виділити з місцевого бюджету виробникам дронів, залучатимуть з резервного фонду, пише депутатка Київради Ксенія Семенова.

Це означає, що дрони фінансуватимуть за рахунок коштів, які мали спрямувати на ремонти укриттів та на подолання наслідків обстрілів, а не з бюджетів на резонансні будівництва, проти яких виступили містяни, пояснює Семенова.

«Це не буде перекидання з розв‘язки чи аквапаркінгу. Це буде з резервного фонду, гроші з якого мали йти на укриття і на ліквідацію прильотів. Тепер до кінця року схрестимо пальці в надії на ППО»  пише депутатка.

На думку Семенової, аргумент про спрямування коштів на оборону може стати для посадовців «відмовкою», щоб не виконувати інші нагальні міські функції, як-от створення інклюзивної інфрастуктури в місті.

Голосування за виділення коштів виробникам дронів із міського бюджету має відбутися на позачерговому засіданні Київради упродовж тижня.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Президент Володимир Зеленський у зверненні 20 липня закликав місцеві ради використовувати ресурси бюджетів «справедливо й правильно»: «Кожен розуміє, про що йдеться. Бруківка, прикрашання міст, фонтани почекають – спочатку перемога».

Невдовзі після цього міський голова Києва Віталій Кличко заявив, що за пів 2023 року Київ виділив більше 380 мільйонів гривень на безпеку й оборону та планує виділити ще. Він додав, що місто «надасть максимальну підтримку» виробникам дронів: приміщення, пільги – і що нові інфраструктурні проєкти зараз не планують.

У Києві вже триває низка резонансних будівницв, проти яких виступили містяни. Зокрема, ідеться про будівництво розв'язки за два мільярди гривень та паркінгу за 120 мільйонів гривень на Оболоні.


Загальний бюджет Києва на 2023 рік становить 65,6 мільярди гривень. У КМДА його назвали «бюджетом виживання».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі