Київрада вдруге провалила голосування за перейменування Повітрофлотського проспекту на Повітрянофлотський, повідомив член комісії з перейменувань Тиміш Мартиненко-Кушлянський.

Оскільки проєкт рішення про перейменування двічі не набрав необхідної кількості голосів у сесійній залі, він вважається відхиленим.

Повторний збір пропозицій для перейменування Повітрофлотського проспекту мають відкрити упродовж 45 днів (від 13 липня).

Водночас удруге подати варіант назви «Повітрянофлотський», за який проголосувала більшість містян і який рекомендувала експертна комісія, буде неможливо, тому що він вважається відхиленим Київрадою, каже Мартиненко-Кушлянський.

Повітрофлотський проспект також пропонували назвати проспектом Європейського Союзу. Партія «Європейська солідарність» створила рекламну кампанію в Києві та інших регіонах, щоби просувати цей варіант під час голосування в застосунку «Київ Цифровий».

Оскільки він все ж не набрав достатньо голосів, на честь ЄС запропонували натомість перейменувати проспект Правди. Відповідний проєкт рішення поки що на розгляд не виносили, «а про всяк випадок тримають у заручниках», додає Мартиненко-Кушлянський.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


«Європейська солідарність» закликала перейменувати Повітрофлотський проспект на проспект Європейського Союзу. Водночас активісти й експертна комісія наполягали на назві «Повітрянофлотський проспект».

Голоси розділилися з невеликим відривом (38% і 30% відповідно на користь «Повітрянофлотського»). Назву «Повітрянофлотський проспект» підтримали на голосуванні в «Києві Цифровому» майже 17 тисяч киян. За словами активістів, які спочатку пропонували залишити старі назви для проспекту й однойменної вулиці, перейменування є «спробою притягнути назву проспекту «за вуха» до комуністичної ідеї».

Повітрофлотський проспект. Фото: вікіпедія

Також проспектом Європейського Союзу пропонують назвати проспект Правди. Як зазначила депутатка Аліна Михайлова, проспект із такою назвою має з’явитись у районі, який має багато смислових зв’язків з Європою: житловий масив «Варшавський» і майбутня станція метро «Варшавська», поруч проспекти Свободи, Георгія Гонгадзе, Василя Порика, вулиці Родини Крістерів і Всеволода Змієнка.

Перше голосування за за перейменування Повітрофлотського проспекту Київрада провалила у червні 2023-го.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі