У Львові заборонили зачиняти укриття – відтепер сховища повинні бути доступні цілодобово, повідомив міський голова Андрій Садовий.

Аналогічне рішення раніше ухвалили в Києві, після загибелі трьох людей біля зачиненого укриття в Деснянському районі.

«Оскільки забезпечити відкривання сховищ на 100% неможливо, у Львові забороняємо закривати укриття», – пише Садовий.

Власники будівель мають визначити відповідальних осіб, а ті напрацювати схему, згідно з якою сховища будуть у вільному доступі цілодобово, відзначив міський голова.

Причиною такого рішення стали десять скарг щодо укриттів, які надійшли на гарячу лінію під час ракетної атаки 6 липня, додав Садовий.

Поліція Львівської області вже відкрила кримінальну справу щодо щонайменше десяти зачинених укриттів під час нічного ракетного обстрілу РФ, повідомив очільник МВС Ігор Клименко.

Це провадження за частиною 1 статті 135 Кримінального кодексу, яка передбачає обмеження волі на строк до двох років або позбавлення волі на такий самий строк.


Росіяни в ніч на 6 липня здійснили найбільшу атаку на цивільну інфраструктуру Львова з початку повномасштабного вторгнення РФ. Зокрема, уламки ракети влучили в житловий будинок. У результаті обстрілу щонайменше п'ять людей загинули та кілька десятків поранені.

У місті пошкоджені гуртожитки Львівської політехніки та школа. Також постраждало приміщення Kredens Сafe на вулиці Стрийській та бізнес-кампус Lviv Tech City.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі