Росіяни в ніч на 6 липня здійснили найбільшу атаку на цивільну інфраструктуру Львова з початку повномасштабного вторгнення РФ. Є загиблі й поранені, зруйновано понад 50 будівель, повідомив мер міста Андрій Садовий.

Росіяни атакували Львів «Калібрами»: українська ППО збила 7 крилатих ракет із 10, повідомляють у Повітряних силах. Удару завдали близько 1:00 з акваторії Чорного моря. Ракети спершу прямували в північному напрямку, а потім різко змінили курс на захід.

Зокрема, уламки ракети влучили в житловий будинок. У МВС повідомляють, що зруйнований третій і четвертий поверхи у двох під’їздах. Станом на 7:00 відомо про чотирьох загиблих і девятьох травмованих. Із-під завалів врятували сім людей, ще 64 людини евакуювали з будинків. Розбір завалів продовжується, під ними ще можуть бути люди.

За словами мера міста, пошкоджені гуртожитки Львівської політехніки, офісна будівля, школа. Також пошкоджень зазнали близько 50 автівок.

Поліція Львівської області відкрила кримінальну справу щодо щонайменше десяти зачинених укриттів під час нічного ракетного обстрілу РФ, повідомив очільник МВС Ігор Клименко. Це провадження за частиною 1 статті 135 Кримінального кодексу і передбачає обмеження волі на строк до двох років або позбавлення волі на такий самий строк.

UPD 8:00. Кількість поранених унаслідок ракетного удару у Львові зросла до 32 людей, повідомляють у МВС. Серед поранених одна дитина. 

UPD 9:00. Кількість постраждалих у Львові зросла до 34 людей, повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький. За уточненою інформацією, пошкоджень зазнали 30 будинків.

Уламки ракет також упали в одному із сіл Львівського району області поблизу будівлі Народного дому. Попередньо, без постраждалих.

У Золочівському районі є руйнування унаслідок падіння уламків у приватному секторі. За попередньою інформацією, постраждалих нема.

UPD. Кількість постраждалих у Львові зросла до 37 людей, чотири людини загинуло, уточнюють у МВС. З-під завалів врятували сім людей, 64 людини евакуювали. 

UPDКількість постраждалих у Львові зросла до 40 людей, повідомляють у МВС.

UPD. Кількість загиблих через нічний ракетний удар по Львову зросла до п’яти. З-під завалів дістали тіло жінки, повідомив очільник ОВА Максим Козицький.

UPD. Будинок у Львові, що зазнав руйнувань під час ракетної атаки, розташований у буферній зоні об'єкта Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, повідомив міністр культури Олександр Ткаченко. Комплекс із 17 житлових будинків, розташований по вулиці Стрийській, був зведений у 1930-х роках для викладачів Львівської політехніки і має статус пам’ятки архітектури місцевого значення. Він розташований поряд із архітектурним ансамблем історичного центру Львова, що має статус об'єкта Всесвітньої спадщини.

UPD. Кількість загиблих зросла до 10, під уламками знайшли тіло ще однієї жінки. На цьому пошуково-рятувальну операцію завершують, повідомляє міський голова Андрій Садовий.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото і відео: Андрій Садововий, Максим Козицький, МВС