У Міноборони презентували оновлену літню військову форму для жінок.

Форму скоригували відповідно до антропометричних даних жінок, також урахували зауваження військовослужбовиць, які тестували форму.

Що змінилося:

  • На кітелі зявилася куліска, яка допомагає регулювати зайвий обєм тканини на спині;
  • Кітель став укороченим і має розрізи з боків для зручності під час нахилів і присідань;
  • Додали еластичну стрічку під колінами, щоб за потреби зменшувати ширину штанини;
  • Талія у штанах із «тунельним» поясом стала завищеною (такий пояс потрібен у разі зміни обєму талії, наприклад, вагітності на ранніх строках).

Білизну пошили універсальну, з високою посадкою. У її складі – бавовна й еластан. Військовослужбовиці, які вже протестували білизну, кажуть, що вона гарно тягнеться й тримає форму.

Форму виготовили українські виробники – ТОВ «МІК», ПП «Аллен Бізнес» і ПАТ «Трикотажна фабрика «Роза».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Першу тестову партію штанів, кітелів і тактичної білизни передали українським захисницям у липні 2022 року. Тоді вперше вирішили створити для жінок у ЗСУ уніфіковану військову форму.


Український бренд одягу Must Have спільно з Arm Women Now передають на фронт військові футболки для жінок. На літню військову форму для жінок також збирають ГО «Землячки».


У ЗСУ майже 60 тисяч жінок, але немає жіночої форми: ми поговорили з представницею руху парамедикинею «Кубою» (Юлією Сідоровою), яка воює з 2014 року й лише менш як місяць тому отримала свій перший зимовий жіночий кітель (від свого ж цеху), дизайнером Станіславом Бітусом і конструкторкою одягу Ганною Суворкіною, які зараз керують цехом, де відшивають жіночу форму.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі