Громадська організація «Землячки» відкрила збір на 43 мільйони гривень на літню військову форму для жінок.

«Станом на березень 2023 року у війську України служить понад 60,5 тисячі жінок, близько 8 тисяч із них – на передовій. Посади, які обіймають жінки, нічим не відрізняються від посад, які обіймають чоловіки, тому форма й амуніція мають бути якісні та зручні, з урахуванням фізіології», – кажуть організатори збору.

За зібрані кошти планують виготовити 10 тисяч комплектів, що складаються з убаксу (бойової сорочки), штанів, футболки й флісової кофти.

Донейт можна зробити за цим посиланням.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Землячки. Ukrainian Front?? (@zemliachky.ukrainian_front)

До збору вже долучилася мережа аптек «Аптека доброго дня», яка перераховуватиме на збір частину коштів від продажу товарів косметичних брендів Lactovit і Beter. 

До ініціативи запрошують приєднатися й інших представників бізнесу, для цього можна написати на сторінку організації в Instagram.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


ГО «Землячки» займається допомогою жінкам-військовим, відправляє захисницям жіночу військову форму, яку шиє самостійно, амуніцію й гуманітарну допомогу на волонтерських засадах.


Загалом до армії приєдналися понад 60 тисяч жінок, більш як 42 тисячі з них – жінки-військовослужбовці, за інформацією Міноборони.

У 2022-му вперше в історії ЗСУ для жінок, які служать в армії, вирішили створити уніфіковану військову форму. Розробленням форми займаються ініціативні волонтерські групи. 

Редакція The Village Україна спілкувалася з командою цеху Veteranka, де зараз шиють жіночу форму під запити військовослужбовиць.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі