В Україні переосмислюватимуть стандарти внутрішньої безпеки, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Реформа безпеки й оборони має назву «Український щит». Що вона передбачає

  • Безпеку публічного простору. Це означає, що у громадських місцях встановлюватимуть сканери, відеокамери та тривожні кнопки, особливо в закладах освіти. До цієї роботи залучатимуть ветеранів.
  • Створення розгалуженої мережі укриттів: у домівках, публічних просторах, школах, лікарнях. Шмигаль запевняє, що «нормативні документи прийняті, кошті виділені, відповідальні визначені».
  • Розмінування. Щоби цей процес «не займав десятиліття», мобілізують ресурси, каже Шмигаль.

Міністр із питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін розповів, як реформу реалізовуватимуть на практиці. Зокрема, нове завдання – локалізація виробництва систем контролю безпеки в публічних місцях, як-от рамки та сканери. Також локалізовуватимуть виробництво техніки для розмінування; організують в Україні виробництво «достатньої кількості» військової техніки та спектру озброєння; координуватимуть приведення укриттів у належний стан.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Заходи безпеки, зокрема, посилюють в «Укрзалізниці». З 30 червня тестують жіночі вагони для жінок на окремих рейсах і воєнізовану охорону в потягах. Також у червні 2022 року на київському залізничному вокзалі встановили металошукачі й рентгени.

Також спеціальні кнопки екстреної допомоги почали встановлювати в парках ще до повномасштабного вторгнення РФ до України.  Крім того, у квітні 2023 року стало відомо, що на територіях київських шкіл встановлять відеонагляд.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі