На територіях київських шкіл встановлять відеонагляд, повідомив директор КО «Муніципальна охорона» Сергій Чернишев в ефірі телемарафону.

Камери планують встановити на території, прилеглій до шкіл, але за потреби – і всередині. Їх не встановлюватимуть у кожному класі, але можуть розмістити у вхідній групі школи, тобто на сходах, біля дверних проходів.

Для встановлення камер не планують збирати кошти з батьків – мають виділили фінансування з міського бюджету. Але терміни реалізації проєкту поки що не відомі. Чернишев зауважив, що «в ідеалі» встановити камери хотілося б уже у 2023 році або принаймні запустити пілотний проєкт у кількох школах.

Відео зможуть бачити передусім у ситуаційному центрі КП «Інформатика» в Києві й, можливо, охоронці в школах.

Поки що йдеться лише про школи – дитсадки перебувають під технічною охороною. Зараз у кожному навчальному закладі має бути кнопка тривожного реагування, яку можна натиснути в разі потреби. Якщо виявлять адміністративне й кримінальне порушення, викликають наряд.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


«Муніципальна охорона» – комунальна організація, що займається забезпеченням охорони комунального майна Києва, наданням охоронних послуг й охороною громадського порядку. Входить до департаменту муніципальної безпеки КМДА.


Ще перед повномасштабним вторгнення РФ в Україну, у листопаді 2021 року, міська влада обіцяла посилити охорону шкіл.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі