Киянці, яка поширювала роботу в ППО в соцмережах, Дніпровський суд призначив випробувальний термін на один рік, повідомляє міська прокуратура.

Жінка зняла на фото й відео й виклала в соцмережі із зазначенням геолокації роботу української ППО під час масованої ракетної атаки РФ 16 травня. Згодом ці матеріали з’явилися на російських інтернет-ресурсах.

Киянці оголосили підозру за частиною 2 статті 114-2 Кримінального кодексу України, яка передбачає від п’яти до восьми років позбавлення волі. Це стаття за поширення інформації про переміщення, рух, розташування ЗСУ чи інших військових формувань, яка дає змогу ідентифікувати місцевість.

Обвинувачена повністю визнала свою провину й уклала угоду зі слідством, зазначають у прокуратурі. Загалом про підозру за знімання роботи ППО оголосили чотирьом киянам із різних районів міста. 


Масована атака 16 травня в Києві була безпрецедентною за своєю щільністю: уночі РФ випустила максимальну кількість ракет, що атакують, за найкоротший проміжок часу. Після атаки СБУ знайшла блогерів, які «засвітили» роботу ППО, і заблокувала онлайн-камери.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі