Масована атака 16 травня в Києві була безпрецедентною за своєю щільністю: уночі РФ випустила максимальну кількість ракет, що атакують, за найкоротший проміжок часу, повідомили в КМВА.

Місто атакували одночасно з різних напрямків із застосуванням дронів, крилатих ракет і, ймовірно, ракет балістичного типу.

UPD. Загалом у ніч на 16 травня Україну атакували 18 ракетами з північного, південного й східного напрямків, повідомили в Повітряних силах. Зокрема, випустили шість балістичних ракет «Кинджал». Усі ракети знищила ППО. Над Миколаївщиною збили чотири ракети типу «Калібр» , повідомляв голова ОВА Віталій Кім. Також ліквідували всі ударні й розвідувальні дрони, які РФ застосувала під час атаки.

У Києві уламки впали в Соломʼянському, Шевченківському (зокрема на території зоопарку), Святошинському, Оболонському й Дарницькому районах. 

Фото: ДСНС

Найбільші пошкодження зафіксували в Солом’янському районі, де загорілося нежитлове приміщення й кілька одиниць автомобільної техніки. Станом на 5:30 пожежу ліквідували.

У решті районів пошкодження несуттєві: уламки впали на припарковані автомобілі, прибудинкову територію чи лісопаркову зону, відзначають у КМВА.

За даними КМВА, інформації щодо потерпілих у результаті атаки немає. Водночас міський голова раніше повідомляв про трьох постраждалих у Соломʼянському районі.


Від початку травня Київ зазнав уже восьмого повітряного нападу. Під час нічної атаки 4 травня ППО вдалося збити гіперзвукову балістичну ракету «Кинджал». Її знищили за допомогою комплексу Patriot.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі