СБУ знайшла блогерів, які «засвітили» роботу ППО, і заблокувала онлайн-камери.

У ніч на 16 травня Київ зазнав чергового масованого ракетного обстрілу з боку Росії. Місцеві блогери зняли роботу українських сил ППО й виклали в соцмережі.

Тим самим вони могли розкрити розташування й специфіку роботи вітчизняної ППО, кажуть в СБУ. «За лічені хвилини ці відео «підхопили» численні телеграм-канали й російські пропагандистські пабліки. Серед них – інтернет-ресурси, які підконтрольні спецслужбам країни-агресора», – додали в Службі безпеки.

Також розмістили відео з їхніми «вибаченнями перед українським народом», оскільки «це було без злого умислу» й обіцяють більше такого не робити.

Кіберфахівці СБУ також заблокували роботу онлайн-камер, які в автоматичному режимі фіксували роботу української ППО.

За даними слідства, виявлені відеокамери перебувають на балансі декількох столичних комерційних структур. Водночас доступ до відзнятих файлів був відкритим для широкого кола «користувачів», які виклали відео нічної атаки на Київ у загальному доступі.

СБУ відкрила кримінальне провадження за статтею про розповсюдження інформації про ЗСУ. Винним загрожує до восьми років вʼязниці.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Масована атака 16 травня в Києві була безпрецедентною за своєю щільністю: уночі РФ випустила максимальну кількість ракет, що атакують, за найкоротший проміжок часу. 

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі