На лівому березі Києва відкрили безпечний простір для жінок і дівчат «Вільна», повідомляє заступниця очільника КМДА Марина Хонда.

Заклад почав роботу на базі Київського міського Центру гендерної рівності. Це другий такий шелтер у Києві.

У просторі «Вільна» проводять групові й індивідуальні сесії з психологами, творчі майстер-класи з малювання, рукоділля й театру, а також спортивні заняття, зокрема уроки йоги й пілатесу.

«У просторі «Вільна» кожна дівчина й жінка незалежно від мети звернення може знайти підтримку й допомогу. Тут вони формують міцну спільноту, відновлюють своє фізичне й психічне здоров’я», – каже заступник представника Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні Мустафа Ельканзі.


Коли

11:00–20:00

(з середи по неділю)

Де

вулиця Райдужна, 6-А (другий поверх)


Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Перший простір «Вільна» в Києві почав працювати в грудні 2022 року. Шелтери також функціонують у Борисполі, Ірпені, Вишгороді, Житомирі, Дніпрі, Запоріжжі й інших містах України.


Редакція The Village Україна розповідала, де отримати безоплатну психологічну підтримку. Ми зібрали 10 сервісів і платформ для переселенців, батьків, дітей, підлітків, ЛГБТ, людей, які зазнали сексуального насилля, і всіх, хто потребує допомоги.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі