Безпечний простір для жінок і дівчат «Вільна» запрацював у Києві, повідомляє контактний центр міста «1551». 

Відвідувачкам пропонують групові й індивідуальні сеанси з психологами, заняття спортом, різні майстер-класи, а також карʼєрні сесії для професійного розвитку.

«У фокусі уваги нового центру – турбота про жінок і дівчат, їхнє фізичне і психологічне відновлення, розкриття творчого потенціалу», – цитує «Детектор Медіа».

Шелтер забезпечений електроенергією, тож жінок запрошують приходити працювати, вчитися або займатися іншими важливими справами. Такі ж центри незабаром відкриють у Львові, Ірпені, Харкові, Херсоні й інших містах України.

Простір «Вільна» – це проєкт ГО «Інноваційні соціальні рішення», який створили за підтримки Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні і фінансування Великої Британії.


Коли

з середи по неділю,

11:00–20:00

Де

БЦ Maxim (6 поверх, офіс №18)

вулиця Антоновича, 33–В



Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


В Україні створили платформу психологічної підтримки «Хаб стійкості». Там можна знайти поради з психологічної самодопомоги, а також записатися на визначений час до конкретного психолога чи психотерапевта з бази контактів.

Психологічної допомоги через війну потребують не менш як 60% українців, вважають у МОЗ. Психологічні наслідки війни (зокрема, посттравматичний стресовий розлад) позначатимуться на психічному стані українців щонайменше 7–10 років.


Редакція The Village Україна розповідала, де отримати безоплатну психологічну підтримку. Ми зібрали 10 сервісів і платформ для переселенців, батьків, дітей, підлітків, ЛГБТ, людей, які зазнали сексуального насилля, і всіх, хто потребує допомоги.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: «Вільна»