Бот для евакуації на Херсонщині створили команди TEMB Military й Griselda.

Це бот для тих, хто потребує евакуації або чиї родичі потребують евакуації, зокрема якщо вони не виходять на звязок. Також варто повідомляти, якщо родичів чи вас уже евакуювали, кажуть розробники.

Бот сортує запити із використанням нейронних мереж і передає їх відповідним підрозділам ДСНС, Херсонської ОВА та волонтерам. Розробники кажуть, що він обробляє повідомлення про потерпілих людей і тварин за «лічені секунди», тому рятувальники можуть відразу виїхати на порятунок.

Інформацію не розміщують на відкритих ресурсах, як Google Maps, щоб люди не стали мішенню для російського вогню, зауважує команда.

Скористатися ботом можна за посиланням. Обіцяють надати зворотній зв’язок якомога швидше.


Армія РФ підірвала греблю Каховської ГЕС близько третьої години ночі 6 червня. Станцію повністю зруйновано, вона не підлягає відновленню. Майже 16 тисяч людей опинилися в критичній зоні затоплення. Що робити, якщо ви опинилися в цій зоні, як підтримати евакуацію людей і тварин і як надати домедичну допомогу людині, яка тоне, ми розповідали тут.

27 людей вважають зниклими безвісти на Херсонщині станом на 10 червня, 12:55 , повідомляють у МВС. Як і вчора, 9 червня, повідомляють про п’ятеро загиблих і 11 травмованих унаслідок евакуації. На Херсонщині кількість підтоплених населених пунктів не зросла (вчора була 48, а сьогодні 47), але зросла на Миколаївщині (із 23 до 31). З обох областей евакуювали 3556 людей, із них 327 дітей.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі