РФ здійснює повітряні атаки на Київ щодня вже протягом шести днів. У ніч на 2 червня над містом виявили й збили понад 30 повітряних цілей, повідомляє КМВА.

Атака була комбінованою – із застосування дронів і крилатих ракет з різних напрямків. Пуски ракет здійснювали зі стратегічних бомбардувальників з району Каспію.

Міський голова Віталій Кличко повідомляв про падіння уламків на дорогу в Дарницькому районі, однак інформація не підтвердилася, відзначають у КМВА. Повідомлень про постраждалих на момент публікації не надходило.

Внаслідок падіння уламків у Подільському районі сталося загоряння травʼяного настилу, повідомляв Віталій Кличко.

UPD. У Київській області внаслідок обстрілу пошкоджені пʼять приватних будинків й автомобілі. Поранення отримала 11-річна дитина й чоловік 68 років, його госпіталізували, повідомили в Офісі генпрокурора й у КОВА.

Фото: Офіс генпрокурора

Інші регіони

За даними Генштабу, уночі РФ задіяла для ударів по Україні 15 крилатих ракет і 18 ударних БПЛА Shahed. Усі повітряні цілі знищила ППО.

UPD. За ніч українська ППО знищила 15 крилатих ракет і 21 ударний дрон, уточнили в Повітряних силах. Збиті всі повітряні засоби, які РФ застосувала під час атаки. Спершу атакували дронами-камікадзе Shahed із південного напрямку, використовуючи рельєф місцевості й русло Дніпра. Крилаті ракети заходили з північного напрямку, атакуючи Київ, і маневрували, намагаючись ввести в оману протиповітряну оборону, відзначають у Повітряних силах.

Зокрема, один дрон збили над Миколаївщиною, повідомили в ОВА.


Під час ракетної атаки 1 червня в Києві три людини загинули біля зачиненого укриття. Київська міська прокуратура й поліція розслідують справу, зокрема, проводять обшуки в КМДА й у департаменті муніципальної безпеки та охорони здоров’я. Ще 16 людей унаслідок обстрілу були поранені.


Раніше, у ніч на День Києва, 28 травня, окупанти здійснили наймасованішу атаку дронами. Одна людина загинула, дві отримали поранення. У Житомирі РФ влучила в обʼєкт інфраструктури. ППО також працювала на Київщині, Черкащині, Рівненщині, Чернігівщині, Миколаївщині.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі