Росіяни знову атакували цивільну й військову інфраструктуру Києва в ніч на 1 червня. На Київщині також працювало ППО, але руйнувань не фіксують.

За попередньою інформацією, били ракетами балістичного типу, 10 із 10 ракет знищили сили ППО. Це були сім балістичних ракет «Іскандер-М» і три крилаті ракети «Іскандер-К», які запустили з Брянської області РФ, уточнюють у Повітряних силах.

UPD. Унаслідок нічного обстрілу Києва постраждали 19 людей, заявив Кличко: троє людей, серед яких дитина, загинули, 16 людей отримали поранення, серед яких дитина (девʼять із них госпіталізували й одна людина перебуває у важкому стані).

Деснянський район

Уламки збитої ракети впали на дитячу поліклініку, дитячий садок, пункт поліції й прилеглий житловий будинок (вибуховою хвилею зірвало балкон). Три людини загинули, серед них – одна дитина за уточненою інформацією. Десять людей отримали поранення, серед них – дитина, сім із них госпіталізовані.

Дніпровський район

Рештками збитої ракети пошкоджений житловий будинок. Виникло сильне задимлення, вибило вікно. Також зайнялися припарковані авто, уламки впали й на проїжджу частину. Три людини постраждали, двох із них госпіталізували.

Уламки також упали на адміністративну будівлю, пошкоджені припарковані автомобілі, кілька з них згоріли. Крім того, рештки ракет виявили у дворах будинків, на проїжджій частині, на зелених зонах.

Дарницький район

В одному із житлових будинків вибило вікна, пошкоджений трубопровід. Також уламки впали на нежитлову будівлю (руйнування на першому поверсі), у дворах будинків і на проїжджій частині.

У КМВА попереджають, що балістичні ракети летять дуже швидко, тому час від оголошення тривоги до підльоту ракети йде на секунди.


Напередодні росіяни атакували Київ три ночі підряд. Окупанти здійснили наймасованішу атаку дронами в ніч на День Києва, 28 травня. Одна людина загинула, дві отримали поранення. У Житомирі РФ влучила в обʼєкт інфраструктури. ППО також працювала на Київщині, Черкащині, Рівненщині, Чернігівщині, Миколаївщині.

За 18 годин після попередньої атаки росіяни атакували Україну в ніч на 29 травня. Сили ППО знищили 37 ракет, 29 ударних дронів й один розвідувальний. Після цього РФ атакувала вдень. У ніч на 30 травня Росія знову здійснила атаку, українська ППО збила 29 ворожих дронів.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі