Київський «Електронмаш» продали на аукціоні за понад 120 мільйонів гривень, повідомив Фонд державного майна.

У торгах взяли участь шість підприємців, фінальна ставка на аукціоні зросла майже вдвічі.

Крім переможної ставки, переможець повинен сплатити ПДВ – 24,2 мільйона гривень і понад 23 мільйони гривень боргів підприємства перед працівниками й держбюджетом.

За даними YouControl, новим власником компанії є КУА Аріво Ессет Менеджмент, бенефіціарів Олега Магаляса й Людмили Яковлевої. Керівником «Інком рент» є Людмила Труфанова.

Магаляс є власником і бенефіціаром низки компаній, які займаються експлуатацією й здачею в оренду нерухомості.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


«Електронмаш» створили в 1965 році в Києві, на вулиці Кільцева дорога, 4. Свого піку розвитку він досяг у 1980-х завдяки виготовленню електронно-обчислювальних машин.


12 листопада 2021 року Фонд держмайна України продав на аукціоні завод за майже мільярд гривень. Стартова ціна лоту становила 66,7 мільйона гривень, але під час торгів зросла до 970 мільйонів.

Переможцем торгів стала компанія ТОВ «Лортен груп», яка перемогла з відривом в одну копійку. За даними YouControl, компанію заснували у 2018 році, а її статутний капітал становить усього 100 гривень. Пізніше аукціон визнали недійсним, оскільки його переможець (ТОВ «Лортен груп») не підписав договір купівлі-продажу обʼєкта у встановлений час.


Державний комплекс заводу «Електронмаш» повторно виставили на торги в січні 2022 року. Переможець торгів, компанія «Український імідж», мав укласти договір купівлі-продажу й погасити всі заборгованості підприємства, які становлять 34 мільйони гривень, однак не завершив вчасно покупку.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі