Державний комплекс заводу «Електронмаш» повторно виставили на торги після невдалої спроби приватизації, повідомляють у Фонді державного майна України (ФДМУ).

Стартова ціна лоту – 65 мільйонів гривень. Аукціон має відбутися 27 січня 2022 року, пропозиції прийматимуть до 26 січня (20:28).

ФДМУ виставляє на аукціоні нерухомість «Електронмашу», до якої входять корпуси заводу, склади, котельні приміщення, їдальня й база відпочинку в Чернігівській області.


«Електронмаш» створили в 1965 році в Києві, на вулиці Кільцева дорога, 4. Свого піку розвитку він досяг у 1980-х завдяки виготовленню електронно-обчислювальних машин.

12 листопада 2021 року Фонд держмайна України продав на аукціоні завод за майже мільярд гривень. Стартова ціна лоту становила 66,7 мільйона гривень, але під час торгів зросла до 970 мільйонів.

Переможцем торгів стала компанія ТОВ «Лортен груп», яка перемогла з відривом в одну копійку. За даними YouControl, компанію заснували у 2018 році, а її статутний капітал становить усього 100 гривень.

16 грудня 2021 року аукціон визнали недійсним, оскільки його переможець (ТОВ «Лортен груп») не підписав договір купівлі-продажу обʼєкта у встановлений час.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: Фонд державного майна