Фонд державного майна України продав на аукціоні завод «Електронмаш» за майже мільярд гривень, повідомляють у Фонді.

Стартова ціна лоту становила 66,7 мільйона гривень, але під час торгів зросла до 970 мільйонів.

«Як і «Електронмаш», таких об’єктів багато, й це ще не найгірший випадок. Якщо ще чекати, приватизувати, можливо, уже буде нічого. Щоб позбавити державу тягаря, усі непрофільні активи слід приватизувати на прозорих аукціонах і дати бізнесу займатися бізнесом», – каже очільник ФДМУ Дмитро Сенниченко.

На аукціоні продали нерухомість заводу, а зокрема корпуси, склади, їдальню, котельні приміщення, а також базу відпочинку в Чернігівській області.

В аукціоні взяли участь 22 учасники. Переможцем торгів стала компанія ТОВ «Лортен груп». Як пише «Економічна правда», компанія перемогла ТОВ «Стрім Капітал» із відривом у одну копійку.

За даними YouControl, компанію ТОВ «Лортен Груп» заснували три роки тому, а її статутний капітал становить усього 100 гривень.


«Електронмаш» створили в 1965 році в Києві на вулиці Кільцева дорога, 4. Свого піку розвитку він досяг у 1980-х завдяки виготовленню електронно-обчислювальних машин.

У жовтні 2021 року Фонд держмайна продав на аукціоні завод «Перший київський машинобудівний завод» (колишній «Більшовик») за 1,42 мільйона гривень.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: Wiki, «Електронмаш»