Росіяни атакували Київ удень 29 травня після нічного обстрілу.

Близько 11:15 в місті почали роботу сили ППО. Також майже відразу почала роботу ППО в Київській області. Крім цього, ППО працювала на Чернігівщині.

upd: Росіяни атакували Київщину балістичними й крилатими ракетами наземного базування з ОТРК «Іскандер», повідомив головнокомандувач ЗСУ Залужний

Загалом випущено 11 ракет «Іскандер-М» і «Іскандер-К» з північного напрямку, додав Залужний.


Київ

Попередньо всі повітряні цілі РФ збили українські сили ППО, повідомляють у КМВА.

Без критичних руйнувань, інформацію про потерпілих уточнюють. Росіяни застосували озброєння балістичного типу за попередньою інформацією.

Повідомлення про уламки ракет надійшли з шести місць Оболонського, Деснянського й Дніпровського районів: на проїжджій частині, у парку, біля АЗС. Інформацію щодо потерпілих уточнюють, кажуть у КМВА.

Уламок ракети на проїжджій частині в Оболонському районі
Гасіння пожежі в Оболонському районі

У КМДА також повідомляють про падіння уламків у Подільському районі на проїжджій частині. Одна людина отримала поранення, її госпіталізували.

Також у цьому районі загоряння сталося на даху двоповерхової будівлі. Пожежу локалізували близько 12:00.

Затримується рух тролейбусів №№ 25, 27, 29, 30, 31, 38 проспектом Степана Бандери – проспектом Оболонським і до Видубичів. Поліція перекрила проїжджу частину через падіння уламку ракети, повідомляють у КМДА. Також кільцева електричка тимчасово не курсує між станціями «Почайна» й «Київ-Дніпровський».

Київська область

В одному з районів Київщини внаслідок атаки росіян пошкоджений будинок. Там зайнялася пожежа. Постраждалих немає, повідомив очільник Нацполіції області Андрій Нєбитов.

Дніпропетровська область

Росіяни вдарили по Покровській громаді Синельниківського району в Дніпропетровській області. Є загиблий. Також постраждало 9 людей, серед них – 11-річна дитина. Зруйнований приватний будинок. Там виникла пожежа, яку вже загасили, повідомляють в ОВА.

Харківська область

Росіяни завдали удару по Куп’янському району Харківської області. Попередньо – ракетою «Іскандер», повідомляють в ОВА.

Отримали поранення сім людей: чотири літні жінки, вагітна, підліток 14 років і десятирічна дитина. Пошкоджена будівля гуртожитку, два приватні будинки й газопровід.

Новина доповнюється...


Менше ніж за добу після попередньої атаки росіяни повторно атакували Україну. Це була 15 атака на Київ із початку травня й комбінована атака з різних напрямків. В Одесі зафіксували влучання по обʼєкту портової інфраструктури.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі