За 18 годин після попередньої атаки росіяни атакували Україну в ніч на 29 травня.

Це 15 атака на Київ із початку травня й комбінована атака з різних напрямків. За попередньою інформацією, РФ застосувала дрони Shahed і крилаті ракети, ймовірно, Х-101/555. 

Росіяни атакували всю територію України з Каспійського моря, північного й південного напрямків, уточнюють у Повітряних силах. РФ випустила до 40 крилатих ракет і близько 35 ударних дронів. Сили ППО знищили 37 ракет, 29 ударних дронів й один розвідувальний.

Київ 

ППО виявили та знищили більше 40 повітряних цілей.

У Подільському районі уламками пробило дах одноповерхового житлового будинку. Жертв немає.

Про падіння уламків у Шевченківському, Голосіївському й Святошинському районах також повідомляли в КМВА й КМДА, але інформація не підтвердилася.

Київська область

У Київській області «практично всі» повітряні цілі знищили, повідомляє очільник Нацполіції Київщини. Зафіксували пошкодження житлових будинків й об’єктів інфраструктури в кількох районах області. Загиблих і потерпілих немає.

У Броварах кілька будинків зазнали незначних пошкоджень, переважно це розбиті вікна, пише мер.

В одному з районів Київської області внаслідок нічної атаки РФ зайнялася будівля дачного кооперативу. Її вже загасили, повідомляють у поліції.

Унаслідок падіння уламків в одній із громад пошкоджено два приватні будинки. В одному з будинків виникла пожежа, яку оперативно ліквідували. Пошкоджень також зазнали технічні будівлі: гараж, ангар. Ще в одній громаді пошкоджена квартира в багатоповерховому будинку. У навчальному закладі, розташованому поблизу, вибило вікна, уточнюють у Київській ОВА.

Одеська й Миколаївська області

Один дрон Shahed-131/136 знищили над Одещиною, повідомляють в ОВА, і три над Миколаївщиною.

Зафіксували влучання безпілотника по обʼєкту портової інфраструктури в Одесі. Зайнялася пожежа, її вже ліквідували. Масштаб руйнувань уточнюють.

Львівська область

У Львівській області ракету збили над Золочівським районом, повідомляє голова ОВА. Уламки впали на деревʼяну господарську будівлю, будівля згоріла. Згорів також трактор, який був поруч. Без постраждалих.

Полтавська область

ППО також працювало на Полтавщині. У небі над областю збили дві ракети й безпілотник, повідомляють у ОВА.

Хмельницька область

Росіяни також вдарили по обʼєктах Хмельниччини. Один з них – військовий, повідомляють  у ОВА.

Зараз локалізують пожежу на складах паливно-мастильних матеріалів і «бойових матеріальних цінностей», а також почали відновлювати злітно-посадкову смугу. Крім того, вивели з ладу пʼять літальних апаратів.

Кіровоградщина

Уламки збитого дрона зачепили покрівлю житлового будинку в Новоукраїнському районі. Також пошкоджене залізничне полотно. Без жертв, повідомляють в ОВА.

Про звуки вибухів також попереджали в Хмельницькому. ППО працювало й на Вінниччині.

Новина доповнюється...


Росіяни здійснили наймасованішу атаку дронами в ніч на День Києва. Одна людина загинула, дві отримали поранення. У Житомирі РФ влучила в обʼєкт інфраструктури. ППО також працювала на Київщині, Черкащині, Рівненщині, Чернігівщині, Миколаївщині.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі