У Київській області зареєстрували понад 240 тисяч переселенців, повідомив голова обласної військової адміністрації Олександр Павлюк.

Найбільше тимчасово переміщених осіб у Білоцерківському, Обухівському та Бориспільському районах (близько 150 тисяч людей).

У Києві з початку повномасштабного вторгнення кількість переселенців збільшилася на 36 852 людини (до 24 лютого їх було приблизно 165 тисяч), зазначили в КМДА. Найбільше нових переселенців зареєстровано в Дарницькому районі (6102), Дніпровському (5833) та Оболонському (4300). У столицію найбільше переселилися мешканці Київської, Донецької та Чернігівської областей.

Щоб отримати статус внутрішньо переміщеної особи в Києві та області, необхідно звертатися до районних управлінь соціального захисту населення (адреси і телефони управлінь у Києві можна знайти тут).

Детальніше про те, як зареєструватися й отримувати допомогу, можна почитати тут.

Отримати статус переміщеної особи можна також у «Дії».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


З 1 травня грошову допомогу від держави (3000 гривень на кожну дитину або людину з інвалідністю та 2000 гривень на кожну іншу особу) будуть отримувати лише ті переселенці, які перемістилися з територій, де тривають активні дії або перебувають в окупації чи оточенні. Також допомогу отримуватимуть люди, чиє житло зруйноване або непридатне для проживання внаслідок бойових дій і які подали заявку на відшкодування втрат. За березень та квітень допомогу отримають усі переселенці.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі