14,4% опитаних українців вважають, що українські спортсмени, учені й митці не мають відмовлятися від участі в заходах, де беруть участь росіяни, свідчить опитування Центру Разумкова, проведене на замовлення видання «Дзеркало тижня».

  • Водночас 22,8% респондентів вважають, що українці в будь-якому разі мають відмовлятися від участі в таких заходах.
  • Ще 18,6% опитаних поділяють думку, що українські учасники мають самі вирішувати, чи брати їм участь у заходах, де учасниками також є росіяни.
  • Крім того, 16,6% кажуть: українці не мають брати участь у таких заходах лише в тому разі, якщо їх організовують росіяни.
  • Також 13,9% думають, що українські спортсмени й митці можуть брати участь у заходах, де беруть участь росіяни, якщо ці росіяни засудили війну Росії проти України.
  • Ще 13,7% респондентів вагаються з відповіддю.

Культуру бойкоту цілком підтримує трохи більше третини опитаних українців (39,4%), коментує результати опитування докторка політичних наук Лідія Смола.

Якщо йдеться про ставлення до громадян Росії загалом, то понад третина українців (34,6%) визнає колективну відповідальність росіян за війну проти України незалежно від політичних переконань.

Більше чверті опитаних (26,1%) вірять в існування «хороших росіян». Також 9,2% негативно ставляться лише до президента РФ Путіна й російського керівництва.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У середині квітня офіційним українським делегаціям національних збірних команд України з олімпійських, неолімпійських видів спорту й видів спорту осіб з інвалідністю заборонили брати участь у міжнародних спортивних змаганнях, де також беруть участь спортсмени з Росії чи Білорусі.


84% українців вважають, що факти про корупцію потрібно оприлюднювати попри війну, також свідчить опитування Центру Разумкова на замовлення видання «Дзеркало тижня».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі