В Ірпені почали комплексне відновлення пошкоджених і зруйнованих приватних будинків поблизу ЖК «Ірпінські Липки», повідомляє очільник Київської ОВА Руслан Кравченко.

Це будинки, розташовані на перетині вулиці Багірова й Гостомельського шосе. Понад 300 мешканців, які там проживали, залишилися без домівок.

Проєкт капітального ремонту передбачає відновлення 31 будинку. Там замінять вікна, двері, паркани, покрівлю, проведуть термомодернізацію фасадів і облаштують освітлення вулиць.

Ущент зруйновані будинки демонтують і зведуть ще 30 малоповерхових помешкань. Це будуть будинки площею від 70 до 180 м². У Київській ОВА обіцяють зводити будинки за принципом «збудувати краще, ніж було».

Київська область отримає вікна на суму в один мільйон доларів для встановлення на пошкоджених унаслідок агресії РФ обʼєктах. Будівельні матеріали на суму 2,5 мільйона доларів також готові надати в Управлінні Верховного комісара ООН у справах біженців, зазначає очільник ОВА Руслан Кравченко.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Приватний сектор Ірпеня, що розташований на вулиці Багірова й Гостомельському шосе, відновлюватимуть за єдиним проєктом. Мікрорайон у межах цих чи не найбільше в місті постраждав під час спроби окупації Київщини. Десятки приватних будинків, ЖК «Ірпінські Липки» й інші багатоповерхівки знищені.

Збитки інфраструктури міста Ірпінь від війни становлять 25,3 мільярда гривень (майже 922 мільйонів доларів), підрахували в KSE Institute. За час окупації в Ірпені пошкоджено майже половину споруд – 10,5 тисяч будівель, з яких 2501 повністю або сильно зруйнована.


Архітектор Крістіан Віттіг з Чилі допомагає з відбудовою Ірпеня і радить не повторювати помилок Києва. The Village Україна поговорили з архітектором про післявоєнне відновлення.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка і фото: Київська ОВА