Приватні будинки в Ірпені, що на вулиці Багірова й Гостомельському шосе, відбудовуватимуть за єдиним проєктом, розповів міський голова Олександр Маркушин виданню ITV.

Наразі міська влада розробляє візуалізації проєкту й збирає дані для проєктування. Для цього Київська ОВА виділила Ірпеню 60 мільйонів гривень. За словами Маркушина, на відбудову всіх приватних будинків цього не вистачить, але проєкт, імовірно, допоможе залучити благодійників.

Руйнування Ірпеня після спроби російських окупантів захопити Київську область

У цьому приватному секторі понад 80 пошкоджених і повністю знищених будинків. Близько половини потребують капітального ремонту, а решта – відбудови з нуля.

Мікрорайон у межах вулиць Багірова й Гостомельського шосе чи не найбільше в місті постраждав під час спроби окупації Київщини. Десятки приватних будинків, ЖК «Ірпінські Липки» й інші багатоповерхівки знищені.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Збитки інфраструктури міста Ірпінь від війни становлять 25,3 мільярда гривень (майже 922 мільйонів доларів), підрахували в KSE Institute. За час окупації в Ірпені пошкоджено майже половину споруд – 10,5 тисяч будівель, з яких 2501 повністю або сильно зруйнована.


Архітектор Крістіан Віттіг з Чилі допомагає з відбудовою Ірпеня і радить не повторювати помилок Києва. The Village Україна поговорили з архітектором про післявоєнне відновлення.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі