Збитки інфраструктури міста Ірпінь від війни становлять 25,3 мільярда гривень (майже 922 мільйонів доларів), повідомляє KSE Institute, що проводив аналіз.

Втрати оцінювали на основі даних за допомогою оцифрування високоточних знімків із дронів, зібраних у межах проєкту Rebuildua від SmartFarming і Vkursi Zemli.

За час окупації в Ірпені пошкоджено майже половину споруд – 10,5 тисяч будівель, з яких 2501 повністю або сильно зруйнована.

Житло

За оцінками експертів KSE Institute, найбільша частка в загальній сумі збитків належить житловому фонду й становить 17,7 мільярда гривень, з яких 11,6 мільярда гривень – через руйнування багатоквартирних будинків міста. В Ірпені було зруйновано та пошкоджено 9690 житлових будинків і присадибних будівель і споруд. Це 48% від усього житлового фонду міста.

Соціальна інфраструктура

Унаслідок війни зруйновано 53% соціальних обʼєктів міста, що призвело до збитків на суму 3,7 мільярда гривень, із яких 1,3 мільярда – закладам освіти та 236 мільйонів – медицині. Через бойові дії в Ірпені пошкоджено або зруйновано 54 освітні установи, 26 закладів охорони здоровʼя, 16 культурних і релігійних обʼєктів.

Промислова інфраструктура й адмінбудівлі

Пошкоджені або зруйновані 323 промислові обʼєкти на 2,9 мільярда гривень.

Ще пошкодження на 262,5 мільйона гривень завдані місту через руйнування урядових, адміністративних будівель і відділень поліції й пошти.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Обсяг збитків економіки України від пошкодження та руйнування житлових і нежитлових будівель та інфраструктури, за оцінками KSE Institute, становить щонайменше 95,5 мільярда доларів (понад 2,6 трільйона гривень).

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Інфографіка: KSE Institute