Понад 350 мільйонів гривень спрямує КМДА на капітальний ремонт київських укриттів у 2023 році, повідомляє заступник голови КМДА Петро Пантелєєв.

Зокрема, 290 мільйонів підуть на ремонт укриттів у підвальних приміщеннях житлових будинків у всіх 10 районах міста. Ще 61 мільйон витратять на роботи в спорудах цивільного захисту, розташовані в Дарницькому, Деснянському, Оболонському й Святошинському районах.

Загалом у Києві обладнані понад чотири тисячі укриттів різного виду, додає Пантелєєв. За рік кількість укриттів збільшили на 398 одиниць. 

Знайти найближче укриття можна на мапі. У КМДА запевняють, що карта постійно оновлюється й доповнюється за результатами перевірок й інспекцій.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У селі Гореничі в Київській області в житловому будинку облаштували укриття зі спальними місцями, санвузлами й душовими кабінами.

У серпні 2022-го ухвалили закон про створення бомбосховищ у новобудовах. Першим нові стандарти будівництва для житлових комплексів отримав Львів. Згідно з ними, у всіх будівлях має бути підземний паркінг, частина якого буде облаштована для комфортного перебування впродовж тривалого періоду. Тобто там має бути обігрів, окремі санвузли, розкладні крісла, місце для зберігання харчів і резервуар для води.


Команда проєкту Smart Shelter хоче створити smart-укриття в 10–20 українських університетах. Перше сховище-коворкінг уже почали облаштовувати на базі бібліотеки КПІ, його планують відкрити в другому кварталі 2023 року.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: КМДА