Управління екології і природних ресурсів КМДА стане департаментом захисту довкілля й адаптації до змін клімату. Відповідне рішення підтримала Київрада.

Там пояснюють, що оновлений департамент продовжить виконувати всі функції колишнього управління, але водночас «системно працюватиме з темою зміни клімату».

Ще до початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну Київ почав працювати над Програмою з адаптації до змін клімату, проводив консультації й почав розробляти документ, але роботу призупинили через війну. Зараз програму поновили, бо місто «має бути готовим до викликів, пов’язаних із глобальною кліматичною кризою», повідомив начальник оновленого департаменту КМДА Олександр Возний.

Ось основні завдання, які виконуватиме департамент захисту довкілля й адаптації до змін клімату:

  • реалізація державної політики у сферах охорони навколишнього природного середовища;
  • раціональне використання, відтворення й охорона природних ресурсів (земля, поверхневі й підземні води, атмосферне повітря, ліси, тваринний і рослинний світ);
  • екологічна безпека, заповідна справи, адаптація до зміни клімату й виконання вимог Рамкової конвенції ООН про зміну клімату, Кіотського протоколу до неї й Паризької угоди.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У наступні два роки світ може стикнутися з новими рекордними показниками середньої температури через погодне явище Ель-Ніньо, тож 2023 рік може стати найспекотнішим від початку спостережень.


До 2050 року температура влітку в Києві може збільшитися на 6,5 градуса, а у 22% містах будуть такі погодні умови, яких ще немає в жодному населеному пункті.


У листопаді 2022 року Україна вперше в історії представила свій павільйон на Конференції ООН зі зміни клімату.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі