Уперше в історії Україна представить свій павільйон на Конференції ООН зі зміни клімату.

Павільйон складається з трьох смислових блоків. У центрі – інсталяція у вигляді вирви від снаряда, подібними зараз всіяні родючі українські землі. Усередині вирви понад п’ятсот кубів зі 16-ма видами українських ґрунтів як нагадування про великий потенціал України і її важливість для світової продовольчої стабільності.

Тематично павільйон поділений на два блоки наслідки війни для клімату й бачення майбутнього України як однієї з держав-гарантів й учасниць кліматичних цілей ООН. 

Концепцію павільйону розробила агенція Gres Todorchuk у колаборації з архітектурним офісом «Форма», зокрема за сприяння Міндовкілля й Програми розвитку ООН і ЄС.

Мета павільйону – показати згубний вплив війни на весь світ і заручитися підтримкою відродження країни. Зокрема, хочуть представити ініціативу «Зелені зернові шляхи», що піднімає питання глобальної загрози харчовій безпеці світу, а також створення партнерств на кожному етапі ланцюжка постачання зерна.

7 листопада павільйон презентують, а 8 листопада до учасників звернеться президент України Володимир Зеленський.

Павільйон працюватиме з 9:00 до 18:00 у будні. Конференція триватиме до 18 листопада 2022 року в Шарм-ель-Шейху, Єгипет.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Це вже 27 Конференція ООН зі зміни клімату. Раніше Україна брала участь у ній, але не представляла свій павільйон.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі