Сили ППО збили 19 безпілотників Shahed і три крилаті ракети «Калібр», які Росія випустила по Україні в ніч на 19 травня, повідомляють у Повітряних силах.

Загалом зафіксували пуски 22 «шахедів» і шести «Калібрів». Російські окупанти атакували Україну дронами з північного й південно-східного напрямків і крилатими ракетами з кораблів у Чорному морі.

Київ

За попередніми даними, окупанти випустили безпілотники Shahed – усі з них збили сили ППО, повідомляють у КМВА. Там вважають, що це був напад у кілька хвиль, із короткими інтервалами між атаками, щоби виснажити українську ППО.

Київщина

На Київщині також працювала ППО, але влучань немає, повідомив голова ОВА Руслан Кравченко. Унаслідок падіння уламків у двох місцях виявили загорання лісової підстилки, але пожежу швидко загасили.

Львівщина

Між 4 та 5 годинами ранку Львівську область атакували «шахеди». Працювала ППО, постраждалих немає, повідомив голова ОВА Максим Козицький. За попередньою інформацією, ціллю був обʼєкт критичної інфраструктури міста, додає мер Львова Андрій Садовий.

UPD. П’ять дронів знищили сили ППО над Львівщиною, уточнив голова ОВА. Ще один ліквідували над іншою областю на заході України. Постраждалих і руйнувань у Львівській області немає.

Кривий Ріг

Росіяни також вдарили по промисловому підприємству в Кривому Розі. Постраждала жінка, її госпіталізували у важкому стані, повідомляють у Дніпропетровській ОВА.

Наслідки обстрілів у Кривому Розі

Мер міста Олександр Вілкул уточнює, що зафіксували чотири влучання. Також є суттєві руйнування цехів, знищене обладнання. Крім того, сталася пожежа, її вдалося локалізувати, але станом на 7:44 рятувальники продовжували її гасити. В адмінбудівлі легкі поранення отримав 45-річний чоловік.


Це вже десята атака РФ на Київ із початку травня. Зокрема, у ніч на 18 травня РФ здійснила масовану ракетну атаку по Україні. Влучання зафіксували в Одеській і Хмельницькій областях. На Київщині, Вінничині й Полтавщині працювала ППО.

Масована атака 16 травня в Києві була безпрецедентною за своєю щільністю, повідомляли в КМВА. Місто атакували із застосуванням дронів, крилатих і балістичних ракет. Усі випущені ракети, зокрема, шість ракет типу «Кинджал», знищила ППО.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі