У ніч на 18 травня РФ здійснила масовану ракетну атаку по Україні. Зокрема, девʼятого повітряного нападу від початку травня зазнав Київ. Під час атаки застосовували крилаті ракети, які запускали з кораблів у Чорному морі, зі стратегічних бомбардувальників з району Каспію та з наземних оперативно-тактичних ракетних комплексів.

Влучання зафіксували в Одеській і Хмельницькій областях. На Київщині, Вінничині й Полтавщині працювала ППО.

UPD. ППО знищила 29 із 30 ракет, якими атакували Україну в ніч на 18 травня, повідомив Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний. Також збили два ударні БПЛА Shahed і два розвідувальні дрони.

В Одеській області зафіксували влучання в промисловий обʼєкт. Унаслідок обстрілу одна людина загинула, ще двоє поранені (постраждалі – охоронці обʼєкта), повідомив речник Одеської ОВА Сергій Братчук. Більшість ракет були збиті над морем силами ППО.

UPD 11:55. На промислове підприємство впали уламки двох збитих ракет, уточнили в ОК «Південь». Інші шість знищили над морем.

Фото: ОК «Південь»

Над Києвом усі ворожі повітряні цілі виявили та збили, повідомили в КМВА. Місто атакували крилатими ракетами, також задіяли розвідувальні БПЛА.

Падіння уламків зафіксували в Деснянському й Дарницькому районах. Найбільші пошкодження – у Дарницькому районі, де сталося загорянння на території гаражного кооперативу. Пожежу ліквідували.

У решті районів можуть бути падіння уламків на припарковані автомобілі, прибудинкову територію чи лісопаркову зону. Інформації щодо потерпілих не надходило, відзначили в КМВА.

UPD. У декількох громадах Київщини уламки впали на приватні подвір’я, у результаті пошкоджені вікна й дахи в приватних будинках, повідомили в ОВА. Також уламками пошкоджені два автомобілі.

Уламки збитих ракет у Київській області. Фото: Андрій Нєбитов

Також ракетами атакували Вінничину, в області працювала ППО, повідомляли в ОВА.

UPD. У ніч на 18 транвя ППО працювала також у Полтавській області. Влучань на території Полтавщини не зафіксували, повідомляє ОВА.

UPD 8:50. Уранці 18 травня РФ також завдала удару по Хмельницькій області. Є влучання в обʼєкт інфраструктури в Хмельницькому районі, люди не постраждали, повідомили в ОВА.

UPD 9:20. Звуки вибухів, які було чутно на Черкащині, були відлунням із сусідніх областей. Над областю впродовж ночі фіксували повітряні цілі, працювала авіація, однак «минулося без надзвичайних ситуацій», повідомили в ОВА.

UPD 13:10. Житомирщину атакували чотирма ракетами. Три з них влучили в поле за межами забудови, ще одну збила ППО. Руйнувань і постраждалих немає, повідомили виданню «Суспільне» в ОВА.

У Кіровоградській області під час нічної атаки ППО знищила крилату ракету й безпілотник. Вибуховою хвилею від бойової частини ракети були пошкоджені три будинки, люди не постраждали. Також сталася пожежа через падіння уламків безпілотника, її ліквідували, розповіли в ОВА.


Масована атака 16 травня в Києві була безпрецедентною за своєю щільністю, повідомляли в КМВА. Місто атакували із застосуванням дронів, крилатих і балістичних ракет. Усі випущені ракети, зокрема, шість ракет типу «Кинджал», знищила ППО.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі