Київський завод «Електронмаш» утретє виставлять на приватизацію, повідомляє Фонд державного майна України.

«Електронмаш» виставлять на аукціон уже 29 травня. Стартова ціна лоту становить 61,3 мільйона гривень. Переможець аукціону отримає 37 обʼєктів нерухомості, серед яких цехи, адмінбудівлі, склади й 16-поверховий офісний центр.

Попередні два аукціони могли з продажу принести в бюджет 970 мільйонів і 430 мільйони гривень відповідно. Утім, інвестори не завершили покупку вчасно, кажуть у ФДМУ.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


«Електронмаш» створили в 1965 році в Києві, на вулиці Кільцева дорога, 4. Свого піку розвитку він досяг у 1980-х завдяки виготовленню електронно-обчислювальних машин.

12 листопада 2021 року Фонд держмайна України продав на аукціоні завод за майже мільярд гривень. Стартова ціна лоту становила 66,7 мільйона гривень, але під час торгів зросла до 970 мільйонів.

Переможцем торгів стала компанія ТОВ «Лортен груп», яка перемогла з відривом в одну копійку. За даними YouControl, компанію заснували у 2018 році, а її статутний капітал становить усього 100 гривень. Пізніше аукціон визнали недійсним, оскільки його переможець (ТОВ «Лортен груп») не підписав договір купівлі-продажу обʼєкта у встановлений час.

Державний комплекс заводу «Електронмаш» повторно виставили на торги в січні 2022 року. Переможець торгів, компанія «Український імідж», мав укласти договір купівлі-продажу й погасити всі заборгованості підприємства, які становлять 34 мільйони гривень, однак не завершив покупку вчасно.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: ФДМУ