На одній з адмінбудівель Верховної Ради створили мурал, присвячений памʼяті загиблих українців під час війни.

На муралі зображений Герой України Олександр Мацієвський, якого російські окупанти розстріляли за слова «Слава Україні!».

Мурал створив французький художник Крістіан Ґуемі, який працює під псевдонімом C215. У Верховній Раді запропонували розробити мурал Ґуемі під час його виставки у Національній асамблеї Франції.

Крістіан Ґуемі вже не вперше створює мурали в Україні. Роботи вуличного художника є у Львові, Житомирі, Бучі, Гостомелі й Ірпені.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


12 березня 2023-го СБУ підтвердили, що українського військового, якого розстріляли за слова «Слава Україні!», звали Олександр Мацієвський. Він був снайпером 163-го батальйону 119-ї окремої бригади ТРО Чернігівської області.

Мацієвського призвали на службу в березні 2022-го, з кінця грудня він вважався зниклим безвісти. За даними СБУ, його розстріляли 30 грудня 2022 року, тіло загиблого військового повернули додому в лютому 2023-го.


Мурали як реакція на війну з’являються в Україні та за кордоном. Як це впливає на міський простір і про що (не) варто комунікувати на стінах будинків?

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі